Search in Bubok

pacoplanas

Un bon dia ens van dir que havíem de triar entre el pare i la mare. Que la nostra vida només podia circular en dues direccions. Que havíem d’optar en una disjuntiva on no hi havia lloc per les mitges tintes. O A o B. Que traslladat al llenguatge del “procés” vol dir que o estàs pel “Sí Sí” o estàs pel “No”, però que no hi ha grisos possibles. O amb els uns o amb als altres. O amb els bons o amb els dolents. O amb els espanyolistes o amb els independentistes.

“Jo no era independentista però me n’han fet! Que s’ho facin sols! No en vull saber res!”, era el clam dels que, en pocs mesos, van duplicar els partidaris de la independència de Catalunya en els sondejos populars.

Però, enmig, hi havia, hi ha, uns ciutadans que no han tingut aquesta reacció, no s’han sentit prou humiliats com per voler trencar tots els vincles amb Espanya i els espanyols.

Són els NI NI, una opció que no figura en la doble pregunta prevista pel Govern de la Generalitat pel 9 de novembre, però que representa els que no se senten ni d’una banda ni de l’altra. Ni independentistes ni espanyolistes. Són una gent que té la sensació que està sola, desbordada per un creuament d’estirabots entre els SI-SI i els NO.

Aquest llibre vol donar a conèixer aquests espècimens que, vés a saber, si un dia són majoria al país. Independent o no.   

Other books that might interest you